Sondre Justad

Begynnelsen

Sondre Justad er en norsk sangskriver, tekstforfatter, sanger og popartist. Han er født i 1990 og er oppvokst i Henningsvær og Borg i Lofoten. I 2014 flyttet han til Oslo, og det ble starten på den virkelige suksessen for ham, og nå spiller musikeren Sondre Justad for fulle hus over hele landet og har utsolgt på de fleste av konsertene sine

For 4 år siden hadde nesten ingen hørt om ham. Så covret han Sam Smiths «Staywithme» på P3, en coverversjon som førte til telefonstorm til P3.

Plutselig ble han skrevet om i de store avisene og sammenlignet med stjerner som den svenske yndlingen Håkan Hellström. Spesielt blant unge jenter er Sondre veldig populær.

Første singel utgivelse

Sommeren 2014 ga han ut sin første singel, «Nu har du mæ» på plateselskapet Petroleum Records. Låten ble listet på B-listenhos NRK P3 og A-listet hosNRK P1, og ble samme år framført på TV-programmet og prisutdeling P3 Gull på NRK3. Låten var i desember det året en av de aller mest spilte hos NRK P3.

I februar 2015 kom oppfølgeren «Det e over», og denne singelen ble radiolistet på både NRK P3 og NRK P1. Sondre Justad framførte «Det e over» på TV2-programmet Senkveld med Thomas og Harald, hvor han samtidig gjorde sitt første offentlige TV-intervju.

Hans tredje singel, «Tilbake», ble sluppet i juni 2015, og Sondre Justad framførte låten på TV-programmer som VG-lista Topp 20, God Sommer Norge og Sommeråpent. Denne singelen ble også B-listet på NRK P3. Singelen hans Riv i hjertet kom i september 2015, og ble fjerde og siste singel før debutalbumet. Låten ble umiddelbart A-listet på både NRK P3 og NRK P1.

Debutalbum

22. oktober 2015 slapp Sondre Justad debutalbumet sitt, Riv i hjertet. Albumet fikk terningkast fem av Aftenposten, Dagsavisen, Avisa Nordland og Fædrelandsvennen, og Justad ble av Dagbladet omtalt som «popens nye Wonder boy». Han ble nominert i tre klasser under Spellemannprisen 2015 for albumetRiv i hjertet, for beste popsolist, årets album og årets nykommer.Sangene hans er på dialekt, og ifølge ham selv, svært personlige.

Det har blitt tydeligere for ham de siste årene at han har lyst til å lage musikk som er personlig, og han tillater seg å være direkte, og språket kan være ganske likt det språket han snakker i dagligtalen, uttalte Justad til NRK i 2015.

Drømmen om å bli Artist

Sondre har alltid drømt om å bli artist og drive med musikk. De første pengene han tjente som torsketungeskjærer i Henningsvær brukte han til å finansiere drømmen sin, og mens kompisene hans sparte til båt eller bil, brukte Sondre alt han tjente på musikk, og allerede som 13-åring spilte han inn sin første låt.

Det var ganske stort å få et Keyboard til fem-seks tusen inn på gutterommet. Der satt han mye og laget melodier med nyvinningen sin. I tillegg brukte han penger til å reise frem og tilbake til Oslo, for å spille inn musikken han laget. Det var der kan spilte inn sin første låt, finansiert av pengene han tjente på å være torsketungeskjærer i Henningsvær.

Savet i lokalmiljøet

I tillegg til å skjære torsketunger, jobbet også Justad deltid på den lokale dagligvarebutikken. Der er 25-åringen dypt savnet, og hans gamle sjef uttalte til NRK: «Sondre er veldig god i musikken, men vi skulle gjerne hatt ham tilbake hit» -Jan Johansen.

Men at Sondre Justad begynner å jobbe i butikken igjen, vil nok ikke skje med det første, siden Sondre har en strålende karriere foran seg i musikkbransjen.

Sondre er i dag bosatt i Oslo.

Privacy Policy