SlikLykkes du på SoundCloud

 1. Optimaliser kontoen din og låtene dine

  Det første trinnet i å lykkes påSoundCloud, er å sørge for at du når nye og potensielle fans, og at de lett kan finne deg. Sørg for at profilen din er så fullstendig som mulig, så du kan lett kan vinne nye potensielle fans. Hvis de kan lese om deg og musikken din, hvem du er og hvor du kommer fra, er det lettere for deg å overvinne dem til å bli ekte fans som følger deg og promoterer deg blant sine venner.  Du bør laste opp fine/kule (men relevante) bilder til kontoen og spre kunsten din, legge til biografien, og legge til relevante og/eller morsomme kommentarer til låtene. Vær aktiv å bli lagt merke til.

 2. Bli «Proff»

  SoundCloud har gratis alternativer, men du har også muligheten til å oppgradere kontoen din og betale for det. Hvis du har lyst til å komme videre og bli kjent for det du gjør, kan det være en ide for deg å oppgradere kontoen så du får tilgang til mange flere verktøy, og du kan få mer opplasningstid osv.

 3. Vær sosial og del ALT

  Enhver artist som vet hva de driver med, vet hvor viktig det er å være sosial med fansen. Bruk gjerne kanaler som Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Vine, Tumblr, osv., og hvis du vil opp og frem og vise talentet ditt er dette en god måte å lage litt blest om deg selv og ditt eget arbeid. Noe du selv synes er bra, liker kanskje ikke fansen din så godt, noe du kanskje selv synes ikke er så bra kan det være fansen din elsker.Et kodeord for bruk av sosiale media er konsistens, et annet er regelmessighet. Sørg for å ha en plan, og hold deg til den. Du kan starte med å legge ut ting en gang i uka, men hvis du virkelig vil frem og har et talent du mener verden bør nyte godt av, så bør du ta sikte på å legge ut innlegg en gang daglig. Du behøver ikke alltid å legge ut noe nytt, du kan re-poste gamle innlegg annenhver dag for eksempel, og komme med noe nytt de andre dagene. På den måten fanger du oppmerksomheten til fansen din og nye potensielle fans, de vet at hvis de føler med deg så er de alltid først til å høre det siste.Du kan også lage deg en blogg, og linke SoundCloud og bloggen din sammen, så den automatisk poster nye og gamle innlegg en gang om dagen.

 4. Start Nettverk med Innflytelsesrike Mennesker

  Bygg opp det sosiale nettverket ditt av mennesker med innflytelse innenfor musikkbransjen, still gjerne opp på konserter med andre artister, spesielt innenfor din egen sjanger. Muligheten for at du blir kjent med andre som driver med det samme og har et større nettverk enn deg er veldig stor i slike sammenhenger.

 5. Vær Aktiv

  Fansen din er det du lever av, la oss bare se det i øynene, så ta godt vare på dem. Still opp på sosiale arrangementer og vis deg frem når du får sjansen, ogvær aktiv med fansen din. Vær frempå. Spør gjerne fansen din om råd og tips, hva de synes om det siste du har laget, for eksempel kan du spørre om hva de synes var bra, om hva de eventuelt mener bør rettes på, hvorfor de synes det osv. Det vil gi deg en pekepinn på hva fansen din synes om det du gjør, og hvordan du skal utvikle deg videre til å bli enda bedre enn du allerede er. Og du vil få muligheten til å nå ut til et enda større publikum enn du allerede har.

Privacy Policy