Sirkus Eliassen

Hvemer de

Sirkus Eliassen er et band fra Bodø, bestående av brødrene Magnus og Erik Eliassen.

Duoen er kjent for sine energiske live-show, sitt samfunnsengasjement og sine veldig direkte tekster. De har også uttalt at de ikke går med noen planer om å gi ut album, men velger å fokusere på å gi ut singler.

Brødrene samarbeidet første gangen på hip-hop utgivelsen “Magnetisk Nord EP”, den ble gitt ut i regi av storebror Magnus i 2003. I 2010 kom lillebror Erik hjem fra Jamaica med to låter han hadde spilt inn i Kingston. Den ene sammen med Roydel “Congo Ashanti” Johnson fra reggae-gruppen The Congos, den andre med Daniel “Bozra” Barrett, musikkprodusenten han bodde hos på Jamaica. Magnus, som har en årelang karriere som sanger og låtskriver, så potensiale i låtene til Erik og inntok rollen som produsent. Resultatet ble en kombinasjon av Eriks Dancevers og Magnus’ allsang-vennlige refreng, som ble spilt på lokale fester i Bodø.

Debuten

Sommeren 2011 debuterte duoen under navnet “Sirkus Eliassen” med singelen «Hjem til dæ», som ble listet på A-listentil NRK P3 og har solgt til 5 ganger platina. Smart PatrolRecords laget musikkvideo til denne sangen.

De slapp sin andre singel «Opp ned bak frem» 30. november 2011, som i tillegg til tittelsporet inneholdt sangen «Sett på no Erik E». Singelen ble listet på NRK mP3 og har solgt til 3 ganger platina.

I februar 2012 slapp de singelen «Æ vil bare dans» sammen med Ben Kinx, som solgte til 10 ganger platina. Låten lå 28 uker på VG-listens Topp 20, med en tredjeplass som beste plassering. «Æ vil bare dans» ble listet på NRK P3, NRK mP3 og NRJ, og den ble kåret til årets hit under Spellemannprisen 2012.

I juni 2012 kom singelen «Før du går», som raskt ble plukket opp på spillelistene til flere norske radiokanaler. «Før du går» oppnådde en 11.-plass på VG-lista og har solgt til tre ganger platina. På slutten av 2012 slapp duoen singlene «Verden skulle gå under» og «Fullstendig feilfri» med kun én ukes mellomrom, og ble radiolistet på NRK mP3 med begge låtene på en gang. Begge låtene har de laget musikkvideoer til.

Grand Prix deltagelse

I februar 2013 deltok Sirkus Eliassen i Melodi Grand Prix med låten «I Love You Te Quiero». Bandet kom på andreplass i den tredje del-finalen 2. februar og gikk dermed videre til finalen 9. februar, hvor de gikk videre til «gullfinalen» og til slutt havnet på tredjeplass. «I Love You Te Quiero» solgte til gull på bare én måned.

3 låter blant 25 mest spilt på radio

Dagbladet meldte i august 2013 at Sirkus Eliassen i 2012 var den norske duoen/artisten som ble mest spilt på norsk radio, og at de hadde tre av de 25 mest spilte norske låtene.

Duoen har blant annet opptrådt på TV-programmer som Senkveld med Thomas og Harald, I kveld med Ylvis, Skal vi danse, Lydverket, VG-lista Topp 20, Torsdag kveld fra Nydalen og Amanda.

Sirkus Eliassen har ifølge turnélisten deres spilt over 100 konserter siden sommeren 2011, og Live spiller de oftest sammen med maskoten deres kaninen, ikledd de karakteristiske motorsykkeldraktene som ble introdusert i musikkvideoen til «Hjem til dæ». Live-bandet er satt sammen av medlemmer fra andre Bodø-band som The Spectacle, Kollwitz, Cold Mailman og Gabriel.

Privacy Policy