Eline Thorp

Starten

Eline Thorp Steffensen (født 6. september 1993) er en sangerinne og låtskriver fra Hamarøy i Nordland. Hun fikk nasjonal oppmerksomhet da hun ble ukas Urørt i 2011. Samme år spilte hun på festivaler som by:Larm, Hove-, Slottsfjell- og Buktafestivalen.

Hun begynte å spille piano da hun var 14 år, med kirken på Presteid i Hamarøy som øvingslokale.Etter de første par årene med pianoøving, begynte Eline Thorp å lage egne melodier og tekster i genren piano-pop, som hun snart også fremførte for publikum.

Eline Thorp sier i et intervju med NRK Nordland fylkesleksikon i februar 2011, at hun er inspirert av blant andre Susanne Sundfør, Regina Spektor, Laura og Kråkesølv.

Første konsert

Første gang hun ble lagt merke til utenfor hjemtraktene, var da hun deltok som artist på festivalenKjerringråkk i Bodø våren 2010, og dette var kanskje også med på å bidra til at Eline Thorp ble valgt ut til å spille på by:Larm i Oslo i februar 2011. by:Larm er Skandinavias største kongress/showcase-arena, der det legges vekt på å ”presentere artister som er i angrepsposisjon”, som det heter på hjemmesiden til arrangørene.

I april 2011 blir Eline Thorp og sangen hennes Good NightWaltz valgt ut som “Ukas Urørt” på NRK P3, noe som betyr at låten får oppmerksomhet og godt med spilletid på radiokanalen. Dette året spilte hun også på Hove-, Slottsfjell- og Buktafestivalen.

Første singel

I 2013 slapp Eline Thorp sin første singel, «The Game», og fikk også laget en tilhørende musikkvideo. I Januar 2014 slapp hun debutalbumet sitt, Mirror’s Edge, på plateselskapet Beyond Records. Albumet fikk svært gode kritikker, og fikk blant annet terningkast fem av VGs Stein Østbø.

Fantastiske utsikter

Hun blir omtalt som en av Norges aller mest spennende, nye artister, og arbeidene hennes er detaljrike og sjangeroverskridende, og musikken er følelsesladd og distinkt preget av Thorps mektige stemme.Og med et melankolsk og dunkelt bakteppe, blir det hele komplett. Hun nyter godt av å være radiolistet i både Norge og Storbritannia, og fikk fantastiske anmeldelser på sitt debutalbum.

Som 17-åring opplevde Eline Thorp i 2011 å spille på festivaler som by:Larm, Hove og Slottsfjell, og samtidig motta rosende omtale fra både norsk og utenlandsk presse. Siden den gang har det dog vært svært taust rundt Hamarøy-jenta, mens hun de siste to årene har brukt tiden flittig på å skrive og finpusse på sitt etterlengtede debutalbum.

Debutalbum

Debutalbumet hennes fikk tittelen Mirror’s Edge, og høstet veldig gode kritikker. Førstesingelen, «The Game», kom i oktober 2013, og var blitt radiolistet i både Norge og Storbritannia, og høstet mange lovord fra blogger og nettsteder verden over. Albumet fikk strålende anmeldelser fra blant annet VG og Gaffa.

Albumet er spilt inn i Store Studio i Bodø, og er produsert og mikset av Kjetil Bjelvin, og med blant andre Kråkesølv-brødrene Petter og Kristoffer Unstad som bidragsytere på den musikalske siden.

Vi har helt sikkert mye å glede oss til og se frem til fra denne spennende og fremadstormende artisten i fremtiden.

Privacy Policy