Elija

Nytt artistnavn

Bak artistnavnet Elija skjuler det seg en ikke helt ukjent fyr. Elija heter egentlig Erik Eliassen, og er nok best kjent som den ene av de to brødrene Erik og Magnus Eliassen som sammen utgjør gruppa Sirkus Eliassen.

Erik Eliassen (født 1988) er medlem av Sirkus Eliassen, sammen med storebroren Magnus Eliassen. Med Sirkus Eliassen har han utgitt singlene «Hjem til dæ», «Opp ned bak fram» og «Æ vil bare dans».

Helt uten forvarsel slapp artisten Elija i 2016 sin aller første singel, «Våken». Debuten var noe så sjeldent som en moderne og sval R&B-låt på Bodø-dialekt, som skreddersydd for sene sommernetter. Låten er produsert av Eirik Tillerli, som ellers er kjent som den ene halvdelen av Loveless.

Elija i studio

Han har brukt den siste tiden i studio og på å utforske nye musikalske retninger sammen med flere spennende produsentnavn, og mer musikk vil helt klart se dagens lys i løpet nær fremtid, men først og fremt er det altså låten «Våken» som gjelder nå.

På spørsmål om han har gjort seg opp noen tanker om hvordan man skal knekke r&b koden for å skrive tekster på Norsk, har han uttalt at han vil lage låter som er en refleksjon av det han føler på det tidspunktet han lager dem, et uttrykk av den sinnsstemningen han hadde akkurat da. Han uttaler også at tradisjonell r&b er kjent for å være ganske glatt og forholdsvis pent, men måten han jobber på nå er det stikk motsatte av det, så det blir spennende å følge ham i fremtiden. Elija sier han ikke vil planlegge for mye før han går i studio, og heller forsøke å fange stemningen der og da, slikt kan det jo bare bli sjelfull og ektefølt musikk av.

Tanken bak

Tanken bak er å prøve å beholde noe av råskapen som er i en idé akkurat idet den oppstår, og ikke pusse for mye på den, er noe som appellerer veldig til meg har Elija (Erik) uttalt. Det føles mer ekte da, sier han.

Og det kan vi høre av musikken han lager, han kommer stadig nye ideer, og dette er en artist som kommer med nytenkning og utvikling på løpende bånd, både som soloartist, men også sammen med broren i duoen Sirkus Eliassen.

Han synger på sin nordnorske dialekt, og får det hele til å høres ut som at R&B egentlig er laget for dialekten hans. Artisten Elija har en spennende fremtid, og vi kan nok vente oss det mest uventede fra hans side.

Fremtiden

Elija har nettopp startet sin solo karriere borte fra Sirkus Eliassen, og vil nok komme med nytt både med duoen og alene, og han prøver stadig ut nye ideer og konsepter og måter å gjøre tingene på. Som for eksempel å spille inn låtene helst samme dagen de er skrevet, for å fange den stemningen og ekte følelsen han ønsker å formidle med musikken sin.

Privacy Policy