De største Norske Festivalene

  1. Øyafestivalen: 48.000+ besøkende ved forrige festival
  2. Inferno Metal Festival: 45.000+besøkende ved forrige festival
  3. Slottsfjell: 33.000+besøkende ved forrige festival
  4. Stavernfestivalen: 28.000+besøkende ved forrige festival
  5. Palmesus: 28.000+besøkende ved forrige festival
  6. Bergenfest: 27.000+besøkende ved forrige festival
  7. Månefestivalen: 22.000+besøkende ved forrige festival
  8. OverOslo: 19.000+besøkende ved forrige festival
  9. Norwegian Wood: 18.000+besøkende ved forrige festival

Øyafestivalen er en årlig pop- og rockefestival som arrangeres i august i Tøyenparken i Oslo (før 2014 i Middelalderparken). Med én klubbdag og fire dager i parken presenterer festivalen over 280 artister fra inn- og utland.

Det var miljøet rundt Oslo-klubbene Paragrafen, So What!, Last Train og Betong (Chateau Neuf) som startet Øyafestivalen i 1999. De to første årene ble festivalen arrangert på Kalvøya i Bærum, derav navnet. Siden starten i 1999, med sine 1 000 besøkende, har festivalen vokst til å bli en av Norges største festivaler med over 85 000 besøkende totalt.

Pop, Rock, HipHop, Rap, R&B

Inferno Metal Festival (som regel bare referert til som Inferno eller Inferno-festivalen) er en norsk heavy metal-festival med ekstrem metal som ble startet av Borknagar-gitarist Jens F. Ryland og Radar Booking i 2001. Festivalen arrangeres i Oslo hver påske. Konsertene avholdes blant annet på Rockefeller Music Hall og John Dee Live Club & Pub. Ingen band spiller samtidig på festivalen, med unntak av klubbdagen som foregår over på mange scener over hele Oslo, slik at alle skal ha mulighet til å se de bandene de vil.

Heavy, Rock

Slottsfjellfestivalen, eller egentlig Slottsfjell Festival, ofte bare kalt Slottsfjell, er en rock- og pop-festival som arrangeres på Slottsfjellet i Tønsberg i Vestfold hver sommer. Som regel blir den arrangert i slutten av juli.

Pop, Rock, Blues, R&B

Stavernfestivalen er en årlig pop- og rock-festival som arrangeres i juli-måned på Larvik golf arena i Stavern. Festivalen går som regel av stabelen i midten av juli. Stavernfestivalen ble arrangert første gang i 2001. I 2001 varte festivalen i en dag, bød på fire artister og hadde 175 besøkende. I 2002 ble festivalen utvidet til å vare i to dager, og fra 2011 har den vært en tredagers festival

Pop, Rock, R&B, hovedsakelig Norsk

Palmesus er Skandinavias største strandfest, og arrangeres på Bystranda i Kristiansand sentrum hver sommer. Når stranden stenger rundt midnatt, flyttes festen videre opp i bykjernen og til Palmesus Club. Palmesus Klubb finner man på flere av byens utesteder, men hovedbasen er Kick Café.

Pop, rock, hiphop, house

Bergenfest(startet i 1993 i Bergen, Norge under navnet OleBlues) Bergenfest begynte som en intim blues og Americana festival, og holdes på ulike steder i rund omkring i sentrum av Bergen.

Pop, Rock, Blues

Månefestivalen er en musikkfestival som arrangeres i Gamlebyen i Fredrikstad. Fra 2001 til 2006 ble den arrangert på Kråkerøy, nærmere bestemt på området der Fredrikstad Mek. Verksted (FMV) tidligere holdt til. Den flyttet så til Gamlebyen, med hovedscene på Tøihusplassen, og feiret 15-årsjubileum i 2015. Festivalen er drevet på idealistisk grunnlag av Gamlebyen Festivaldrift AS. I 2014 fikk festivalen mye medieoppmerksomhet fordi festivalen kun hadde booket kvinnelige artister eller band med kvinnelig frontfigur.

Pop, Rock

OverOslo-festivalen arrangeres av Scene Grefsenkollen AS, som ble dannet i 2009 av gründerne Lars Petter Fosdahl og Thorkild Gundersen, i samarbeid med Grefsenkollen Drift AS. Scene Grefsenkollen arrangerte sine første konserter i Festsalen på Grefsenkollen Restaurant i Oslo høsten 2009. Den offisielle åpningen av konserttilbudet fant sted 16. september 2009. Olav Viksmo Slettan var konferansier, og blant artistene som spilte var Ila Auto, Knut Reiersrud og Ingrid Olava. Bugge Wesseltoft klippet snoren og erklærte konserttilbudet på Grefsenkollen for offisielt åpnet.

Pop, Rock, Hiphop og Elektronika

Norwegian Wood er en årlig musikkfestival som avholdes i Frognerbadet i Oslo, nær Frognerparken. Festivalens navn henspiller på den kjente The Beatles-låten «Norwegian Wood». Festivalen markerer starten på sommerens festivalsesong med fire konsertdager i midten av juni.

Pop, Rock, R&B

Privacy Policy