Cold Mailman

Band fra Bodø

Cold Mailman er et norsk indiepopband, hvor alle medlemmene opprinnelig er fra Bodø, men nå bosatt i Oslo. Bandet ble startet av Ivar Bowitz (gitar og vokal) og eksisterte de første årene først og fremst kun som et prosjektnavn til Ivar Bowitz’ mange pop-komposisjoner. Cold Mailman består nå også av Martin Bowitz på bass, Stian Hansen på trommer, Torbjørn Hafnor på gitar, Catharina Sletner på orgel/synth og vokal, og Martin Smådal Larsen på gitar. Martin Bowitz spilte tidligere i The Spectacle. Torbjørn Hafnor spilte tidligere i The Spectacle og Lukestar. Stian Hansen spilte tidligere i Beyond The Fences, og både Hansen og Hafnor spiller nå også i Kollwitz.

Ivar Bowitz har sunget sju år i guttekor som barn, og gått musikklinja på videregående, og har spilt i diverse (dårlige) band siden 5.klasse. Cold Mailman oppstod da han var lei av dårlige band og kompromisser, og fikk lysttil å gjøre tingene på sin egen måte.

Utgivelser

Etter en rekke selvproduserte CD-R-utgivelser i mindre opplag kom Cold Mailman ut med debutalbumet How To Escape Cause And Effect på plateselskapet Spoon Train Audio 5. mai 2008. 12. april 2010 slapp de singelen «Pull YourselfTogether and Fall In Love With Me» fra albumet Relax,theMountain Will Come to You, utgitt 4. oktober 2010, denne gangen på plateselskapet til Kråkesølv.

I 2013 kom bandets tredje hele album, Heavy Hearts, ut på Beyond Records. For dette albumet mottok bandet mye skryt fra både norsk og internasjonal presse, og Cold Mailman spilte også på festivaler som Hovefestivalen og Øyafestivalen i 2013.

Cold Mailman har høstet stor internasjonal oppmerksomhet for musikkvideoene til singlene Time Is oftheEssence og My RecurringDream. Begge videoene er regissert av nordmannen André Chocron, og har flere hundre tusen visninger på nettsteder somYouTube og Vimeo. Musikkvideoene har blant annet blitt nominert til UK Music Video Awards og Spellemannsprisen.

Bandmedlemmer Cold Mailman

Starten

Ivar Bowitz, vokalist/gitarist/låtskriver/primus motor.

Martin Bowitz, bassist/tekniker/produsent/lillebror

Stian Hansen, trommis, og

Torbjørn Hafnor, gitarist er også faste medlemmer, live og på kommende innspillinger.

Ellers hender det at Silje Halstensen, spiller tangenter og synger, det samme gjør Ingeborg Selnes når hun er med.

Solmund Nystabakk, gitarist, har vært med på mange konserter, og blir sikkert med ved flere anledninger, selv om han for tiden bor i Finland. Torbjørn vil nok gjenkjennes av enkelte som den karismatiske og varmeelskende bassisten i Lukestar.

Hvorfor navnet Cold Mailman?

Det var opprinnelig navnet på en låt Ivar laget, men han likte det så godt at han tok det til “artistnavn” også ….

Cold Mailman fortsetter suksessen sin, med utgivelser og konserter landet over. De utvikler seg og musikken deres når stadig frem til flere mennesker og de får mange nye fans. Vi kommer nok til å høre mye fra dette energiske og til tider sjelfulle bandet i mange år fremover, og har mange musikalske opplevelser i vente.

Privacy Policy